Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Buttona těší návrat Williamsu mezi špičku

Buttona těší návrat Williamsu mezi špičku

Stále však věří, že McLaren bodovou ztrátu dožene.

Jenson Button přiznal, že má radost z návratu Williamsu mezi špičkové týmy a ani ho nemrzí, že kvůli tomu McLaren v poháru konstruktérů klesl o příčku níže. Přesto doufá, že se si McLaren v druhé polovině sezony povede líp a bodový náskok Williamsu stihne smazat. Britský závodník začal svou kariéru jezdce Formule 1 právě ve Williamsu, kam přestoupil rovnou z Britské Formule 3.

"Myslím, že do tohoto roku vložili hodně zdrojů i úsilí, hlavně do oddělení aerodynamiky", řekl Button Autosportu. "Udělali velký kus práce a já jsem jen rád, že mohu vidět Franka a Claire na čele konkurenceschopného týmu.
Letos ztratili hodně bodů kvůli různým incidentům na dráze, ale i kvůli tomu, že párkrát nedokázali dostat z vozu maximum. Pro nás je to ale jedině dobře, protože jinak by od nás již byli na míle daleko!

Jejich hlavním cílem nadále musí být důslednost a také se potřebují během závodních víkendů vyhýbat chybám. Rychlost jim rozhodně nechybí, takže rozhodující bude to, zda dokáží z vozu dostat maximum."

Už od začátku sezóny se objevují zprávy o zájmu McLarenu dovést do týmu nového jezdce, což by mohlo znamenat odchod Jensona Buttona do závodního důchodu. On sám se však ještě necítí být zralý do starého železa.

"Právě teď se věnuji výhradně F1 a občas mám pocit, že bych chtěl závodit navždy. Žiji s Formulí 1 již dlouhou dobu a chtěl bych tak žít i nadále. Stále jsem ještě mladý, stoprocentně fit a tento způsob života si užívám a nemám ani nejmenší chuť na tom něco měnit."

Budoucnost Jensona Buttona a Kevina Magnussena v McLarenu momentálně blokuje trh s jezdci a závodními sedačkami týmů středu pole, neboť na sedačku v McLarenu má jistě zálusk i Nico Hülkenberg a nedávno se vyrojily i zprávy, že tým z Wokingu by chtěl Williamsu vyfouknout talentovaného Valtteriho Bottase. Mohl by se pak Jenson Button "na stará kolena" vrátit do týmu Franka Williamse?