Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Který jezdec je nejvíce podceňovaný?

Který jezdec je nejvíce podceňovaný?

Ricciardo vyzvedl kvality jednoho britského mistra světa

Když se Daniela Ricciarda zeptali, kdo byli podle něj nejvíce podceňovaní závodníci posledních let, nabídl jednu zajímavou odpověď. Podle něj je mezi nimi jeden britský mistr světa, který ne tak dávno obstál v souboji s Lewisem Hamiltonem.

"Jak může být mistr světa podceňován? Tak mě dobře poslouchejte!" napsal položertem Australan. "Jenson měl ve F1 několik úžasných sezon, ale nejvíce mám v paměti rok 2011, kdy byl týmovým kolegou Lewise v McLarenu a porazil ho. Víme, že takové vítězství se nemohlo zrodit lehce. A to ho dostalo na můj seznam.

Porazil ho na "skutečných" okruzích, jakým je například Suzuka. Jeho závodní tempo bylo neskutečné a celkově si myslím, že sezona 2011 byla jeho nejlepší. Jenson přitom závodil jinak než většina ostatních. Jeho styl byl mimořádně uhlazený, s vozem zacházel v rukavičkách. A neviděl jsem nikoho, kdo by za proměnlivého počasí jezdil lépe než Jenson. Jeho vítězství v Kanadě 2011, dva závody před mou první velkou cenou, to byl asi nejlepší výkon, jaký jsem v životě viděl."

Na jeho seznam se ještě dostali Marcus Ericsson, Vitantonio Liuzzi a Roberto Merhi, protože ve F1 nikdy nedostali šanci zazářit v dobrém voze. Také tam jsou Jules Bianchi, jehož kariéru ukončila tragická nehoda, a Robert Kubica, který velkou nehodu přežil, ale odnesl si z ní trvalé následky. Nakonec zmínil Paula di Restu, jenž mu v mnohém připomínal Buttona.

Buttonova mistrovská sezona 2009 prý nebyla jeho nejlepší. Foto: Brawn GP

 

Zdroj: FORMULE.cz