Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

O Pérezově budoucnosti se ještě nerozhodlo

O Pérezově budoucnosti se ještě nerozhodlo

Jezdec musí čekat a myslet na výsledky.

Sergio Pérez z Německa odcházel s tím, že když skončí čtyřtýdenní volno, bude už vědět, za který tým bude jezdit příští rok. Force India sice využila opci na jeho služby, ale se sponzory smlouvu nemá a ti chtějí dostat svá loga i s Pérezem do jiného týmu, pravděpodobně Renaultu. Rokování ale zřejmě neproběhla podle plánu a Pérez musí čekat na rozhodnutí velkých společností.

"Myslím, že je prostě ještě příliš brzy. Ano, jako jezdec vždy chcete vědět tyto věci co nejdříve kvůli stabilitě, kterou vám to dá," řekl mexický jezdec podporovaný společnostmi miliardáře Carlose Slima. "Ale to nic nemění. Právě teď jsem soustředěný pouze na tento víkend. Mým cílem je mít velmi dobrou druhou polovinu roku a udělat vše pro to, abychom v Poháru konstruktérů porazili Williams.

Celou dobu jsem si byl vědom, že moje smlouvy jsou složité kvůli zapojení sponzorů a podobně. A popravdě, nic se nezměnilo. Je pouze otázkou času, kdy se dozvím odpověď. Přestal jsem na to myslet a chci se soustředit pouze na druhou polovinu této sezóny. Samozřejmě už nemůžu čekat moc dlouho, sezona končí za tři měsíce a doufám, že do té doby už bude o mé budoucnosti rozhodnuto."

Pérez popírá, že by on sám prchal do většího týmu než je Force India, o změně uvažují sponzoři.

"Není to o tom, že bych chtěl odejít z týmu, tak to není. Celý čas říkám, že jsem tu šťastný a miluji tento tým. Cítím se zde velmi, velmi dobře a věřím ve světlou budoucnost tohoto týmu. Nechci je nechat čekat, nic takového. Ale řekl bych, že míč nyní mají moji sponzoři. Není to jednoduché rozhodování, ale jak jsem již řekl, nebudu na to myslet. V pár posledních závodech jsem se tím zbytečně moc zabýval, ale teď jsem uvolněnější. Cokoliv přijde, bude to pro mě to nejlepší."