Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton a Alonso se to snaží vidět z té lepší stránky

Hamilton a Alonso se to snaží vidět z té lepší stránky

S novými motory se budou probíjet z poslední řady.

Lewis Hamilton a Fernando Alonso se ocitli ve velmi podobné situaci. Oba použili v prvním tréninku jednu novou vylepšenou pohonnou jednotku a ve druhém tréninku další a oba za to čeká penalizace. V Hamiltonově případě šlo o způsob, jak si vytvořit zásobu pohonných jednotek pro zbytek sezony, Alonso kvůli úniku vody z motoru přišel o téměř celý první trénink. Oba se snaží na tom, že odstartují z poslední řady, najít něco pozitivního.

"Bude to zajímavá neděle. Jsem nadšený!" prohlásil Hamilton, který možná zítra použije i třetí pohonnou jednotku, protože horší než poslední už beztak být nemůže.

"O tom rozhodne tým, já o tom opravdu nic nevím. Myslím jen na správné nastavení vozu a co nejlepší přípravu na závod, ve všem ostatním se spoléhám na tým."

Samozřejmě to nebyl ideální začátek víkendu s novou pohonnou jednotkou," řekl dnes večer Alonso. "Udělal jsem jen tři kola a pak musela být vyměněna a dostaneme penalizaci. Není to ideální, ale na druhou stranu chcete, aby se tyto věci stávaly v trénincích, ne během závodu a speciálně ne, když jste právě na bodech. Takže se na to pojďme podívat ze světlejší stránky. Jako vždy, opět se poučíme ze svých chyb a minimalizujeme šanci, že se to bude někdy v budoucnu opakovat."

Asi není velká šance, že Alonso po startu udrží Hamiltonovo tempo…

"Očekávám, že Lewis, který bude startovat vedle mě, bude rychlejší, takže se pokusím zachytit jeho ocasu nebo hodím na jeho vůz laso, a tak se dostaneme před všechny soupeře!"