Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérez: Nevěděli jsme, že je Honda tak dobrá

Pérez: Nevěděli jsme, že je Honda tak dobrá

Alonso: Žádné překvapení

Spojení Red Bullu s Hondou je velkým tématem těchto dní. Za všechny, kteří pochybovali, že japonští inženýři dokážou přesvědčit jediný netovární tým z velké trojky, přiznal překvapení Sergio Pérez z týmu Force India, používajícího motory Mercedes.

"Překvapilo mě to, protože jsme si nemysleli, že Honda je tak dobrá. Ale když se Red Bull takto rozhodl, tak kvůli tomu, co zjistil prostřednictvím Toro Rosso," nechal se slyšet Pérez. "Překvapilo mě to. Jsem velmi zvědavý, jak se jim povede, protože Red Bull je zárukou, že motor bude ve velmi dobrém voze."

Pierre Gasly potvrdil, že Honda dělá pokroky a nové koně v aktuální verzi letošní pohonné jednotky jsou opravdu cítit.

"Udělali opravdu dobrý krok. Rozhodně nám to pomáhá k lepším časům na kolo," řekl mladý Francouz. "Jsme schopni předjíždět vozy jako Force India a Haas, takže to vypadá dobře."

Red Bull se zavázal Hondě ani ne rok po tom, co ji McLaren pustil k vodě. Co si o tom myslí Fernando Alonso, který byl v kvalifikaci na Velkou cenu Francie s motorem Renault pomalejší než Ocon s Hondou?

"Popravdě řečeno, nemohu analyzovat, co dělají jiné týmy. Nemáme jejich data, nemáme věci, které oni mají. Takže jsem za ně rád, že udělali toto rozhodnutí, že Honda je a zůstane v F1, a zároveň mě to nepřekvapuje," řekl 36letý Španěl.