Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso teď lituje hlášku o motoru GP2

Alonso teď lituje hlášku o motoru GP2

On to tak nemyslel...

Včera se k nám dostala zpráva, že Honda Fernandu Alonsovi zatrhla závodění ve voze týmu Andretti, kvůli čemuž jsou ohroženy jeho účast v letošním závodu Indianapolis 500 a honba za trojkorunou motorsportu. Španěl možná předem tušil, co mu hrozí. Zrovna předevčírem se do médií dostal rozhovor, v němž litoval slavnou hlášku: "Motor GP2!"

Prý ho nenapadlo, že komunikace mezi jezdcem a závodním inženýrem se dostane do přímého přenosu. Když se zrovna jela Velká cena Japonska. A když okruh navštívily nejvyšší management Hondy i tisíce jejích zaměstnanců.

"Mluvila ze mě frustrace. Asi jsem to neměl říct, ale je si třeba také uvědomit, že jsem to nepronesl do televizní kamery ani na tiskové konferenci," citoval Alonsa F1 Racing.

"Byla to soukromá konverzace s mým závodním inženýrem. Nebylo to určené veřejnosti. A ten motor byl opravdu velmi slabý. První rok (s Hondou) jsme během čtyř dnů v Jerezu zvládli sedm kol. Nyní Honda vyhrává závody a mně lidé posílají zprávy typu: Asi jsi velmi smutný, motor GP2 dnes vyhrál závod. Nejsem vůbec smutný, ale je třeba říci, že motor v mém voze nebyl stejný jako ten, který loni vyhrál v Brazílii.

Co by na mém místě teď řekli jiní jezdci? V roce 2015 jsem celou sezonu bojoval jen o postup z první části kvalifikace, a přitom dohromady dostal tresty v podobě ztráty 575 míst na startu. Prostě říkám věci, jak je vidím. Neřekl jsem nic, o čem bych si nemyslel, že je to pravda. Někdy jsem se mohl splést, ale to není nic, co by nedělali i všichni ostatní."

Alonso se svou obhajobou neuspěl. Honda ho nechce v týmu Red Bull ani u Andrettiho