Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull Sainze do Renaultu určitě nepustí

Red Bull Sainze do Renaultu určitě nepustí

Automobilka si bude muset najít jiný mladý talent.

Podle informací webu Motorsport začíná být Renault při sestavování nové jezdecké dvojice pro svůj tovární tým mírně zoufalý. Po letošní přechodné sezóně má být rok 2017 novým začátkem, který povede až k titulům, proto by už příští rok měl být v týmu mladý a velmi talentovaný jezdec. Na seznamu bylo několik kandidátů, ale Stoffela Vandoorna si nechal McLaren, Sergio Pérez nesouhlasil s víceletým kontraktem a diskuse prý uvízla i s Valtterim Bottasem. Renault proto údajně zkoumal možnost dostat z Toro Rosso Carlose Sainze.

Pro Španěla by přestup měl smysl, v juniorském týmu Red Bullu mu začíná být těsno a A-tým je velmi spokojený s dvojicí Daniel Ricciardo / Max Verstappen. Red Bull ale Sainze svému dodavateli motorů jen tak nedaruje.

"Carlos má smlouvu s Red Bullem a neřekl bych, že Red Bull ho jen tak nechá jít do jiného týmu, když do jeho kariéry tolik investoval už od jeho prvních závodů v monopostech," řekl Franz Tost, šéf týmu Toro Rosso, webu motorsport. "Dnes je již zkušeným profesionálem a nevidím důvod, proč ho nechat odejít. Toro Rosso Carlose potřebuje, je rychlý, talentovaný a v roce 2017 budeme jezdce jako on potřebovat."

Franz Tost zároveň potvrdil, že o místo v druhém voze bojují Daniil Kvjat a Pierre Gasly.

"Připravují se velké změny, širší pneumatiky a nová aerodynamika a pro tým jako Toro Rosso bude důležité mít alespoň jednoho zkušeného jezdce, ideálně dva. Takže bude důležité mít jezdce jako Sainz a uvidíme, jestli vedle něj bude Daniil Kvjat nebo Pierre Gasly. Nevidím žádnou jinou možnost."