Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Wehrlein by chtěl vědět, proč on nejde do Force India

Wehrlein by chtěl vědět, proč on nejde do Force India

Proč se indický tým rozhodl pro Ocona?

Pascal Wehrlein by rád věděl, proč on nedostal příležitost jezdit za Force India a místo něj půjde do aktuálně čtvrtého týmu Poháru konstruktérů jeho týmový kolega Esteban Ocon. Francouzský jezdec má za sebou jen pár závodů, protože v polovině sezóny nahradil Ria Haryanta, takže má méně zkušeností. Loňský šampion DTM tak bude rád, pokud bude moci i příští rok jezdit za menší tým Manor. Podle jeho slov to bylo rozhodnutí týmu Force India, ne Mercedesu, který podporuje oba mladé jezdce, ačkoli špatnou zprávu mu oznámil Toto Wolff, sportovní ředitel Mercedesu a šéf jeho továrního týmu.

"Prostě je to tak. Mohl bych se na něco vymlouvat, nebo říkat nepěkné věci, ale to by ničemu nepomohlo. Takže mohu říct pouze, že Force India rozhodla a já jí přeji hodně zdaru, stejně jako Estebanovi," cituje mladého Němce Motorsport-Magazin.

"Toto mi zatelefonoval a řekl, že Force India rozhodla. Jistě, rád bych věděl, kde se to pokazilo a proč se to stalo, abych se z toho poučil. Ale je to jen malý krok vzad, nic víc. Přiznávám, že není snadné se s tím vyrovnat, ale právě běží závodní víkend, takže je to pro mě snazší. Snadněji se zbavím různých myšlenek, mohu se soustředit na svou práci."