Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Wehrlein vysvětluje, proč ho Force India nechtěla

Wehrlein vysvětluje, proč ho Force India nechtěla

S výkony na trati to nesouvisí.

Mnohé z nás překvapilo, že když Force India potřebovala zaplnit prázdné místo po Nicu Hülkenbergovi a měla na výběr ze dvou juniorů Mercedesu, vybrala si méně zkušeného a méně ověřeného Estebana Ocona. První otázky směřovaly na Mercedes a Tota Wolffa, ale všechny strany potvrdily, že takto rozhodla Force India. Tehdy důvod neznal ani Wehrlein. Teď ho už zná. V rozhovoru nebyl konkrétní, ale šéfům indického týmu se nelíbilo něco, co se stalo/dělo během testů.

Wehrlein byl v roce 2015 testovacím jezdcem Mercedesu, ale vícekrát dostal možnost posadit se i do vozu Force India. Před sezónou jezdil v Barceloně ve voze starší specifikace a během sezóny dostal jeden testovací den na Red Bull Ringu.

"Chci se z toho poučit. Nezuřil jsem a nemluvil jsem s nimi ve špatné náladě. Už znám důvod a je to něco, co mohu snadno změnit," řekl Wehrlein Autosportu o tom, proč si Force India nevybrala jeho. "Nemělo to nic společného s rychlostí. Myslí si, že Esteban lépe zapadne do týmu. To je vše. To rozhodnutí nesouvisí ani se zpětnou vazbou, ani s rychlostí, ale je to něco, s čím nebyli spokojeni v osobní rovině."

Wehrlein momentálně neví, co bude dělat příští rok. Ještě by se na něj mohlo usmát štěstí, možná dostane sedačku nečekaně uvolněnou Nicem Rosbergem, ale Wolff se obává, že ještě nemá dostatek zkušeností a snaží se získat Valtteriho Bottase. Náhradním řešením je Sauber a jezdeckou dvojici ještě neoznámil ani Manor, takže je pravděpodobné, že na startech velkých cen bude i příští rok. Z prohraného boje o místo ve Force India se poučí.

"Budu se snažit a udělám všechno proto, aby se mnou byli všichni spokojeni. Během testů se něco stalo. Něco, s čím nebyli spokojeni. To už nezměním, ale mohu se z toho poučit a příště to udělat lépe."