Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Boj proti McLarenu naruší penalizace

Boj proti McLarenu naruší penalizace

Ocon přijde o pozice

Racing Point přijel do Brazílie s vírou, že navzdory nezdaru v Mexiku ještě může porazit McLaren a přivlastnit si jeho šesté místo v Poháru konstruktérů. Do konce sezony ale zbývají pouze dva závody a týmy dělí 15 bodů, takže v neprospěch Racing Pointu mohou rozhodnout i maličkosti. Včetně penalizace za nepovolené výměny komponentů, kterých tým, zásobovaný pohonnými jednotkami Mercedes, nemá mnoho.

Data z Mexika však ukázala, že v pořádku není převodovka Estebana Ocona. Je funkční, ale riziko poruchy v závodě je příliš vysoké a tým raději dal francouzskému jezdci novou. Předchozí převodovka, také z dílny Mercedesu, nevydržela šest závodních víkendů, jak kážou pravidla, takže Ocon bude na startu o pět pozic dále, než by si zasloužil podle kvalifikačního výsledku.

S novými převodovkami jezdí i Lewis Hamilton, Lance Stroll a Kevin Magnussen, ale pro ně bylo Mexiko šestým závodem se stejnou převodovkou. Penalizováni nebudou ani Daniel Ricciardo a Carlos Sainz. Také mají nové převodovky, jenže VC Mexika nedokončili, takže výměna je pro ně beztrestná.

Mezitím jsme se dozvěděli i zajímavý detail o důvodu penalizace Daniela Ricciarda. Včera bylo oznámeno, že jeho turbo bylo v Mexiku zničeno při odklízení vozu z blízkosti trati. Šéf týmu Red Bull Christian Horner pak prozradil, že škodu způsobil maršál, který pěnou z hasicího přístroje nejen pokryl mírně dýmající zadek Ricciardova vozu, ale vstříkl ji i přímo do výfuku. Turbo se ztvrdlou pěnou uvnitř je již dobré pouze do šrotu.