Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ocon by bral McLaren a asi i Williams

Ocon by bral McLaren a asi i Williams

Námluvy s Renaultem nedopadly

Esteban Ocon by se nebránil přestupu do McLarenu. „Kdyby se taková šance naskytla, proč ne? Pokud bych ale mohl zůstat, byl bych také šťastný,“ řekl dnes ve Spa novinářům.

Všeobecně se předpokládá, že Francouz uvolní v týmu, který se stále ještě jmenuje Force India, místo Lancemu Strollovi. Jeho otec v něm totiž bude mít nyní hlavní slovo. Ocon, jenž je pod smlouvou u Mercedesu, nicméně věří, že by mu mohl pomoci udržet se Toto Wolff, například formou kompenzace při dodávkách motorů. Do jaké míry je tato naděje oprávněná, těžko soudit.

Další variantou by pak pro něj byl kromě McLarenu už jen Williams. „Zatím jsou to všechno jen dohady,“ odmítl se jasně vyjádřit. „Nevím, zda půjdu k McLarenu nebo jestli vůbec někam půjdu.

Ocon současně potvrdil, že vyjednával delší dobu s Renaultem. Ten ale upřednostnil Daniela Ricciarda. „Nezblázním se z toho. Byla tu možnost, už není, život jde dál. Daniel je milý chlapík, takže mu přeji jen to nejlepší,“ uvedl.

Vzal by Williams? „Získat kokpit ve F1 je vždy báječné. Vždy se snažím ze sebe vydat maximum, ale ne vždy se daří být vpředu. Pak je třeba se spolu s týmem znovu dostat nahoru,“ odpověděl nepřímo, že zřejmě ano.