Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Oconovi se nezamlouvají týmové výměny pozic

Oconovi se nezamlouvají týmové výměny pozic

Na co to bylo dobré?

Ve Force India obnovili politiku tvrdé ruky, jenže možná ne dost tvrdé. Jako po loňských kolizích, tak i letos v Singapuru dostali Esteban Ocon a Sergio Pérez zákaz týmových soubojů. Jediným způsobem, jak se nyní jeden růžový vůz může dostat přes druhý, je v boxové uličce nebo prostřednictvím týmové režie. Teoreticky. F1 však není tak jednoduchá a jezdci znají i klikaté cestičky.

Když se včera Esteban Ocon dotáhl za Kevina Magnussena, ale nedařilo se mu předjet, protože soupeř byl jen o trošku pomalejší, za nimi jedoucí Sergio Pérez měl více práce s vysílačkou než s volantem. Byl si úplně na sto procent jistý, že je rychlejší a lepší než Ocon a že když mu tým dá šanci, tak Magnussena předjede. A samozřejmě, že to týmu neřekl pouze jednou. Racing Point mu nakonec jeho šanci dal. Oconovi přikázal uhnout a Pérez nic nedokázal. Po několika kolech pozici opět vrátil Oconovi a tak dojeli až do cíle.

Říkáte si, zda by nebylo lepší, kdyby se Magnussena pokusil uštvat jeden jezdec a druhý by pak už mohl usednout k prostřenému stolu? Ocon si myslí totéž.

"Deváté místo je pro nás jako třetí," řekl francouzský jezdec po odečtení šesti jezdců tří špičkových týmů. "Není to zlé, ale mohlo to být lepší. Měli jsme rychlost na lepší výsledek, přinejmenším jsme mohli být před Haasem. Škoda. Zkusili jsme výměnu pozici, abychom zjistili, zda se jeden z nás dokáže dostat před vůz před námi, ale asi bychom tento postup měli přehodnotit, protože to nezafungovalo. Chápu, z jakého úhlu na situaci nahlížel tým, že mu chtěl dát šanci, ale nefungovalo to. Takže bychom se měli podívat, jestli se to nedá dělat jinak a lépe."