Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ocon bude bojovat o své místo na stupních vítězů

Ocon bude bojovat o své místo na stupních vítězů

Bude rychlý i na suché trati?

Zítra nebude třetí vůz na startovním roštu stříbrný, červený ani modrý. Bude růžový. A za volantem nebude zkušený Sergio Pérez, ale mladý Esteban Ocon. V deštěm smáčené kvalifikaci nečekaně vybojoval páté místo a po udělení trestů jezdcům Red Bullu se posouvá na třetí místo, za zadní křídlo Lewise Hamiltona. Dobrou startovní pozici chce proměnit v první pódiové umístění.

"Je to úžasné! Toto si náš tým zaslouží, maká na zlepšení každé oblasti. Získat třetí místo je něco úžasného," řekl po kvalifikaci mladý francouzský jezdec. "Dnes byl vůz brilantní, perfektně vyvážený a já jsem ho dotlačil až na limit. Nyní je naším úkolem udržet třetí místo v závodě. Chci své stupně vítězů! Upravil jsem nastavení vozu, ale na suchu bude pracovat stejně, jako fungoval v pátek. Takže před námi leží velká příležitost a musíme se soustředit, pokud ji chceme využít."

Sergio Pérez možná mohl být na jeho místě, ale to by musel být v Q2 rychlejší. Ocon postoupil z 10. místa, jedenáctý Pérez byl o 0,002 sekundy pomalejší a brány Q3 se mu zabouchly těsně před nosem.

"Když jsme se v Q2 rozhodli přezout na pneumatiky do přechodných podmínek, zbýval čas pouze na dvě kola. Nakonec mi chyběly dvě tisíciny. Není to ideální, ale více jsme dnes udělat nemohli. Nebylo to perfektní kolo. V sekci Ascari jsem byl trochu široký a dostal jsem se moc blízko za Ricciarda," vysvětlil Pérez.