Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Pérezovi zbývaly už jen ojeté gumy

Pérezovi zbývaly už jen ojeté gumy

Racing Point: Změna nepřinesla užitek

Tým Racing Point nebude na brazilskou kvalifikaci vzpomínat rád. Dopadl totiž ještě hůř než minule v Mexiku a do závodu bude vyrážet z hloubi pole. Ocona navíc odsune dál penalizace.

Sergio Pérez (12. místo) pochopitelně neměl radost z toho, že zůstal před branami finálové desítky: „Kvalifikace byla náročná a zklamalo mě, že jsem se o fous nedostal do třetí části. Prozatím to je těžký víkend, zvlášť když přijdu o hodně času stráveného na dráze, kde pět setin vteřiny může znamenat velký rozdíl. Pravda je, že jsme nebyli tak silní, jak jsme počítali, ale myslím, že se ještě můžeme dát do kupy a zítra zajet solidní závod.

V první části jsme se trápili. Abychom postoupili do druhé části, museli jsme použít sadu pneumatik navíc, což mělo za následek, že když se stav vozovky zlepšoval, měli jsme na konci druhé části k dispozici už jen ojeté gumy a nemohli se zlepšit. Podle mě máme skutečnou rychlost vyšší, než jsme dnes předvedli. Kdyby nám zítra vyšel start, měli bychom na to, bojovat o body. Velkou roli by mohlo sehrát počasí. Prostě se pustíme do boje a pokusíme se vynahradit to, co jsme dneska ztratili.“ 

Esteban Ocon ztratí pět pozic kvůli výměně převodovky

Esteban Ocon (13. místo) si trochu protiřečil, když prohlásil: „Dnešní kvalifikace byla skvělá. Jenom se z různých důvodů nevyvinula v náš prospěch. Mezi závěrečným tréninkem a kvalifikací jsme změnili nastavení, ale nepřineslo to kýžený užitek. Auto tudíž nemělo v kvalifikaci ideální vlastnosti. Před kvalifikací jsem věřil, že máme na to, abychom to dotáhli do třetí části, jenomže to tak nedopadlo. Navíc mě potkala penalizace (odsun na startovním roštu o pět míst kvůli výměně převodovky), takže budu startovat skoro na samém chvostu. O to budu mít závod těžší. Snad by mi zítra mohlo nahrát počasí, abych v závodním poli popolezl dopředu a mohl bojovat o body.