Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Hamilton měl Rosberga pokrytého

Hamilton měl Rosberga pokrytého

Zítřejší závod může ovlivnit déšť.

Lewis Hamilton byl v prvním i druhém pátečním tréninku rychlejší než Nico Rosberg, který ale byl o desetinu sekundy rychlejší v dnešním posledním tréninku. V kvalifikaci byl však opět rychlejší Hamilton, ukázal to v Q1, Q2, v prvním kole v Q3 i v rozhodujícím posledním kole. Rosberga měl tedy dobře pokrytého a po kvalifikaci se těšil z pozice favorita.

"V kvalifikaci i během celého víkendu jsem se cítil v pohodě. Nico postupně zrychloval, ale celkově ho mám celý víkend pokrytého. Je to jen moje druhá pole position na tomto okruhu. Obyčejně se mi na této trati nedaří, takže jsem rád, že jsem (přesto) vpředu," řekl Hamilton.

Nicu Rosbergovi by vítězství zajistilo titul mistra světa a splnění jeho největšího snu. Titul může získat i bez vítězství, pódiovými umístěními v zítřejším závodě i v Abú Zabí, což může být lehčí úkol. Zítra ale může do hry vstoupit počasí, přesněji dešťové přeháňky. Rosberg odmítl připustit, že se modlí za pěkné počasí.

"Nezajímá mě to. Jsem připravený na všechno. Věřím, že ať přijde cokoliv, dám do toho všechno," řekl Rosberg. "Nemyslím na to, jak bych mohl o něco přijít a na závod se těším. Náš vůz je výborný na suchu i na vodě."