Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Pro Hamiltona byl rozsudek devastující

Pro Hamiltona byl rozsudek devastující

Wolff nemohl uvěřit, rozhodnutí je nespravedlivé.

Jak si Lewis Hamilton počínal ve sto kilometrovém sobotním sprintu, to jsme viděli. Vraťme se ale spolu s ním před start, do chvíle, kdy se dověděl, že opravdu bude muset startovat poslední.

Asi si dovedete představit, že to bylo opravdu těžké,“ řekl Hamilton v rozhovoru pro Sky F1. „Zatímco to tým zkoušel vyřešit s komisaři, já jsem se se svými inženýry soustředit na udržení morálky a nastavení vozu. Doslechnout se o rozhodnutí komisařů bylo samozřejmě devastující. Ale člověk nesmí dovolit, aby ho to položilo, takže jsem prostě zatnul zuby a pokračoval v práci. Díky tomu jsem zahnal chmurné myšlenky a soustředil se na přípravu před těžkým závodem.

Popravdě řečeno, ani jsem se neodvážil tipovat, jak vysoko se mohu dostat během tak krátké doby. Neměl jsem stanovenou hranici, ale když jsem se řadil na poslední místo na startu, tak jsem si v hlavě řekl, že by bylo fajn dostat se alespoň na desáté místo. Ale je jasné, že jsem se chtěl prostě dostat nejvýše, jak bude možné. Ukázalo se, že máme velmi dobrou rychlost a využili jsme pár triků k šetření paliva.

Hamiltona prý poslala na poslední místo odchylka 0,2 milimetru na jedné straně zadního křídla. Foto: Mercedes

Jak prozradil Toto Wolff, Hamilton přišel o svůj kvalifikační výsledek jen kvůli malinké odchylce od 85 milimetrů, které měly dělit pláty jeho zadního křídla.

Bylo nám řečeno, že jsme těsně neprošli technickou prohlídkou. Asi tak o 0.2 milimetru. A nebude nám dovoleno opravit to, ačkoli protokol to umožňuje. Místo toho byla věc podstoupena komisařům a v tu chvíli se dal vlak do pohybu a už ho nešlo zastavit,“ řekl šéf Mercedesu.

Přitom křídlo bylo evidentně poškozeno. Jedna strana byla v pořádku, střed byl také v pořádku. Pravá strana nebyla v pořádku. A to je věc, která vám na rychlosti ubere. Doufali jsme, že k tomu komisaři přihlédnou, protože když se jedná o poškození, tak to není porušením pravidel a tým si to smí opravit. Když jsem slyšel jejich rozhodnutí, nemohl jsem uvěřit.

Zdroj: Motorsport, Sky, úvodní foto: Mercedes