Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton se omluvil Albonovi

Hamilton se omluvil Albonovi

Veškerou vinu vzal na sebe

Lewis Hamilton tušil, že z kolize s Alexem Albonem nevyvázne bez trestu. Ještě předtím, než se odebral k výslechu u sportovních komisařů, vzal veškerou vinu na sebe.

Moc se Alexovi omlouvám. Zkusil jsem manévr, protože tam byla skulina, kterou ale potom zavřel. Jednoznačně jsem srážku způsobil já. Nechtěl jsem ho úmyslně trefit, ale šel jsem dnes na absolutní risk. Je mě Alexe líto, odvedl dobrou práci,“ prohlásil. Zda tato slova Thajce utěšila, těžko říci. Přišel totiž o první stupně vítězů ve F1 v kariéře. 

Hamilton přišel dodatečně o třetí místo ve VC Brazílie

Je věčnou otázkou, kdy je správný okamžik se o něco takového pokusit,“ pokračoval pilot Mercedesu ve své zpovědi. „Do cíle zbývalo už jen jeden a půl kola. V deváté zatáčce jsem byl rychlejší a vycítil příležitost. Tak jsem to tam pustil.“ Musel spěchat, protože věřil, že by na čerstvých gumách mohl ohrozit i vedoucího Verstappena. To bylo sice vrcholně nepravděpodobné, ale naděje umírá poslední.

Tečku za případem udělali sportovní komisaři. Hamiltona „odměnili“ pětisekundovou penalizací, která ho srazila až na sedmou příčku. Místo něj se na třetí místo posunul Carlos Sainz.