Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hamilton: Nejjednodušší závod za posledních 10 let

Hamilton: Nejjednodušší závod za posledních 10 let

Jaké jsou jeho šance na titul?

S Velkou cenou Brazílie to dnes vypadalo všelijak. Ředitelství závodu se svou nerozhodností podařilo rozhněvat miliony fanoušků u televizních obrazovek i desetitisíce čekající v dešti na tribunách. Pak se ale přece jen závodilo a v každém kole se bylo na co dívat, pokud zrovna nebyl na trati safety car. Pro Hamiltona to ale byl velmi lehký závod, hlavně ve srovnání z předchozími závody v Brazílii, z nichž nevyhrál ani jeden. Opatrný Nico Rosberg mu nebyl rovnocenným soupeřem a Maxe Verstappena měl ve zpětných zrcátkách jen pár kol.

"Byl to velmi jednoduchý závod," řekl Hamilton. "Asi jeden z nejjednodušších. Nedostal jsem smyk, ani jiné dramatické momenty. Byl to přímočarý závod. Silverstone 2008 bylo těžší než tento závod.

Už jako dítě jsem snil o tom, jak jednou vyhraju tuto velkou cenu. Nemůžu tomu uvěřit. Po tolika letech… Vždy je to těžký závod a dnes byl jeden z nejtěžších kvůli vodě a aquaplaningu, ale zároveň můj nejjednodušší za posledních 10 let.
"

Svou roli splnil i Rosberg, získal body za druhé místo. Šampionát nyní vede s náskokem dvanácti bodů a díky tomu již v Abú Zabí nepotřebuje k zisku mistrovského titulu ani druhé místo, stačilo by mu i třetí. Dnes byl tedy s druhým místem spokojený.

"S druhým místem dokážu žít, přestože jsem doufal, že vyhraju," řekl německý závodník.