Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Palmer: Nový vůz vypadá úžasně

Palmer: Nový vůz vypadá úžasně

Máme se na co těšit.

Jolyon Palmer minulý týden podepsal nový jednoletý kontrakt s Renaultem a díky němu se již mohl blíže seznámit s jeho vozem pro sezónu 2017. Ještě samozřejmě není hotový, ale jezdec viděl model pro větrný tunel a jezdil v simulátoru.

"Viděl jsem model pro větrný tunel a vypadá úžasně! Bude to nádherný vůz. Už jsem ho vyzkoušel v simulátoru, takže vím, že bude rychlý," řekl britský jezdec, který v Abú Zabí zakončí svou první sezónu v F1. "Samozřejmě, všichni staví vozy podle nových pravidel a až do Barcelony nebudeme vědět, jak jsme na tom ve srovnání s ostatními týmy. Ale je rychlejší, jízda v něm je náročnější a podle mě budou závody těchto vozů úžasnou podívanou."

Palmer dostane nového týmového kolegu, zkušeného Nica Hülkenberga, kterého Renault získal z týmu Force India.

"Samozřejmě jsem nadšený minimálně polovinou naší jezdecké sestavy pro příští rok! Ještě jsem neměl příležitost Nica lépe poznat, ale těším se na to. Slyšel jsem o něm samou chválu a věřím, že se Renault při výběru jezdců nespletl. Jako jezdec je uznávaný a je to pracant, takže si myslím, že Renault bude mít dobrou jezdeckou dvojici," řekl Palmer, kterého zjevně ještě nepřešlo nadšení ze zprávy, že zůstává v F1 i v továrním týmu, kterému je předpovídán prudký vzestup.