Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Palmer se o Sainzově smlouvě dozvěděl z internetu

Palmer se o Sainzově smlouvě dozvěděl z internetu

Práci bude hledat i mimo formuli 1

Jolyon Palmer médiím prozradil, že Renault se k němu nezachoval nejférověji, když mu neřekl o podpisu smlouvy s Carlosem Sainzem. O tom, že jeho místo příští rok zaujme španělský jezdec, se dočetl na internetu. Není to nečekaná tečka za krátkým příběhem jezdecké dvojice, která barvy francouzské automobilky reprezentovala v prvním přechodném roce po obnovení jejího týmu. Palmerův bývalý týmový kolega Kevin Magnussen za sebou loni prásknul dveřmi se slovy: "Necítil jsem opravdový zájem, když to místo nabídli tolika jezdcům. Snad i papež dostal nabídku dříve než já." Dán se přesunul do týmu Haas a nemohl si vynachválit mnohem lepší atmosféru menšího týmu, zatímco Palmer se radoval, že mu zůstalo místo v továrním týmu. To však netrvalo ani celý rok.

"Dozvěděl jsem se to, když jsem četl Autosport," řekl britský jezdec. "Pak jsem si ověřil, zda je to pravda. Promluvil jsem si s pár lidmi a byla to pravda. Samozřejmě jsem věděl, že tým se ohlíží po někom jiném, protože jsem neodvedl nejlepší práci. Ale nikdy si nejste jisti, dokud není definitivní konec. Konečně, minulý rok to vypadalo stejně.

Pokusím se podat maximální výkon vždy, když budu sedět ve voze. Nic se nezměnilo, nevěším hlavu a budu se dál snažit. Nemám co ztratit, můžu jen ukázat, co ve mě je.
"

Otázka, jak se mu bude jezdit za tým, který dal najevo, že ho nechce, ho samozřejmě nepotěšila.

"Nevím, z čeho jste si to vyvodili. Nebudu odpovídat."

 

Přestože ztráta místa ho nemohla zaskočit zcela nepřipraveného, nemá připravený žádný plán B.

"Vím o tom pouze krátce. Dosud jsem myslel jenom na to, jak zůstat s Renaultem. Teď už vím, že se to nestane, takže se podívám na jiné možnosti v F1 i mimo ni. Nebudu spěchat."