Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Palmer by i příští rok mohl jezdit za Renault

Palmer by i příští rok mohl jezdit za Renault

Spekulace o jeho vyměně utichají.

Už v Monaku se objevily zvěsti, že pokud Jolyon Palmer nezačne okamžitě Renaultu vozit body, bude nejpozději v polovině sezony vyměněn za jiného jezdce. Olej do ohně, snad nechtěně, přililo vedení stáje. To se veřejně přiznalo, že nadále touží získat Carlose Sainze z Toro Rosso a zároveň odsouhlasilo testy s Robertem Kubicou. Avšak Kubica nemá s Renaultem smlouvu a Toro Rosso juniora Red Bullu nevyměnilo za slevu na motory Renault. Naopak jedná s Hondou o možnosti používat její motory. Zdá se tedy, že Palmer dokončí sezonu, takže bude mít ještě mnoho příležitostí zasloužit si novou smlouvu.

"Upřímně, jsme přístupní myšlence, že Jo a tento tým zůstanou spolu další rok, pokud se mu podaří otočit situaci, jak se mu to povedlo loni," řekl Cyril Abiteboul, šéf týmu Renault. "Stabilita by týmu pouze prospěla. Tu jsme chtěli i loni, když jsme získali Nika a nechtěli jsme najednou vyměnit oba jezdce. Vše se může otočit v Palmerův prospěch, ale to je už v jeho rukou. Ví, že nyní má kontrakt do konce roku a chápe, že tým musí zvážit všechny své možnosti."

Palmer má na bodovém kontě i v polovině sezony nulu, ale není to jen jeho chyba.

"Udělal chyby a nevyužil příležitosti, ale určitě mu nepomohla ani spolehlivost, která byla na jeho straně garáže evidentně horší. Myslím si, že tato směs ho obrala o sebejistotu, o víru ve vlastní schopnosti, o schopnost soustředit se na práci. A začalo se to nabalovat jako sněhová koule až do situace, ve které jsme nyní. Proto se ho snažím chránit a téměř každý den někomu potvrzuji, že tým ho plně podporuje a chce obnovit jeho důvěru ve vlastní schopnosti i v tento tým. A to nelze udělat za den."