Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérez prý uprostřed sezóny přestoupí do Renaultu

Pérez prý uprostřed sezóny přestoupí do Renaultu

Abiteboul potvrdil, že Palmer může přijít o své místo.

Krátce před víkendem Velké ceny Monaka se začala médii šířit nepotvrzená zpráva, že Jolyon Palmer má nůž na krku. Pokud v Monte Carlu neukáže, že je schopen využít potenciál vozu, Renault si za něj najde náhradu. Důvodem mají být slabé výsledky. Britský jezdec ještě nezískal ani bod, přitom jeho týmový kolega Nico Hülkenberg jejich týmu přinesl už čtrnáct. A Renault body potřebuje, pokud chce splnit svůj letošní cíl a v Poháru konstruktérů skončit alespoň na pátém místě. Dnes již víme, že Palmer body opět nezískal, byl jedenáctý z třinácti jezdců, kteří závod dokončili.

Agentura AFP hledala pravdu přímo u ředitele týmu, Cyrila Abiteboula.

"Potřebujeme dva jezdce schopné získávat body. Děláme vše pro to, abychom Jolyonovi pomohli překonat toto náročné období," řekl Abiteboul.

Na otázku, zda je Palmerovo místo v ohrožení, Abiteboul odpověděl: "Všichni musíme mít výsledky. Nico ukázal, že vůz na to má, dají se s ním získávat body. Jolyon musí také přispět. Maximálně ho podporujeme a nemáme plán na jeho nahrazení, ale jsme v mimořádně konkurenčním prostředí a na každého z nás je vyvíjen tlak přinášet výsledky. Dali jsme si čas na analyzování situace."

Podle L'Equipe se ale už pracuje na velmi konkrétním plánu. Renault se opět pokouší dostat Sergia Péreze z týmu Force India. Hülkenbergova bývalého týmového kolegu se snažil získat už loni, ale Mexičan byl uprostřed dvouletého kontraktu. Letošní rozhovory se měly původně týkat roku 2018, ale kvůli Palmerovi by se přestup mohl urychlit. Jsou zde ale hned dva háčky. Pokud Force India Péreze nepustila před sezonou, udělala by to teď, když s jeho velkou pomocí drží čtvrté místo v Poháru konstruktérů? A kromě toho, Pérez se jistě nevzdává naděje, že to bude právě on, kdo ve Ferrari nahradí Kimiho Räikkönena, pokud po této sezoně odejde.