Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Palmer kopíruje Hülkenbergův styl

Palmer kopíruje Hülkenbergův styl

Díky tomu se přiblížil bodům.

Jolyon Palmer udělal velký krok vstříc F1 v roce 2014, kdy vyhrál sérii GP2 a testoval pro tým Sahara Force India. O rok později se jako testovací jezdec Lotusu zúčastnil pár tréninků před velkými cenami a poslední dva roky závodí za Renault. Nikdy pořádně nejezdil ve voze F1 vyrobeném před rokem 2014 a, jak nyní sám tvrdí, vůz pro sezonu 2017 s vysokým aerodynamickým přítlakem a dobrou mechanickou přilnavostí ho překvapil. Přiznává, že se neadaptoval sám, ale podařilo se mu částečně okopírovat styl svého zkušenějšího týmového kolegy. V Rakousku byl i díky tomu v cíli dříve než Nico Hülkenberg, a to poprvé v sezoně. Přesto to na první bod nestačilo.

"Vozy jsou letos kvůli vysokému přítlaku velmi senzitivní na vstupy," řekl britský jezdec. "Byl jsem zvyklý jezdit určitým způsobem, ale ten se současným vozem moc nefungoval. Teď mám blíž k tomu, co dělá Nico. Přizpůsobuju se a zkouším jezdit trochu odlišným stylem. On má více zkušeností, v F1 už jezdil s mnoha odlišnými vozy a s naším novým autem se sžil prakticky okamžitě. Já se musím adaptovat. Stále na tom pracuji, abych se zlepšoval.

Je jasné, že mé výkony byly zklamáním. Tvrdě jsem pracoval na hledání způsobu, jak bych je mohl zlepšit. Do Rakouska jsem přijel v trochu jiném rozpoložení mysli a řekl bych, že mi to pomohlo. Byl jsem šťastný a závod byl tak dobrý, jak jen mohl být. Byl jsem spokojený s vozem a mohl jsem na to tlačit tak, jak jsem to dělával předtím. Mám pocit, že tento víkend byl bodem zlomu."

Vinu za nezískání bodu dává kvalifikaci. Opět se mu nepodařilo postoupit z Q1, což neuniklo ani pozornosti jeho šéfa.

"Ví, že na trati nechal pár desetin a spolu s nimi příležitost postoupit do Q2, což by mu umožnilo startovat z lepší pozice," řekl Cyril Abiteboul poté, co Palmer strávil většinu závodu za zadním křídlem williamsu Lanceho Strolla.