Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Sainz: Alonso je jako šestinásobný šampion

Sainz: Alonso je jako šestinásobný šampion

Zasloužil by si jím být.

Carlosu Sainzovi je 22 let a když Fernando Alonso, který ve Španělsku zpopularizoval F1, získával své mistrovské tituly, byl ještě klukem toužícím po kariéře v motorsportu. Kromě svého otce, šampiona závodů rallye, měl za vzor právě jezdce, se kterým se letos nejednou potkal v boji o poslední bodované pozice a nadále ho obdivuje.

"Je jako pětinásobný nebo šestinásobný šampion," řekl Sainz o Alonsovi, který má na kontě dva tituly a třikrát mu připadla pozice vicemistra. "Co dokazoval s vozy Ferrari, to by dokázalo jen velmi málo lidí a nyní je stejně úžasný v McLarenu. Počet titulů je pouze číslo. Ale když se zeptáte kohokoli v padoku, řekne vám, že je to jeden z nejlepších jezdců v celé historii F1. Zda získáte titul, to do značné míry závisí na vozu. Musíte být na správném místě ve správný čas. Ale pokud chcete být respektovaným pilotem F1, jako byl Senna, tak musíte podávat skvělé výkony každý rok."

Vzájemné souboje dvou španělských jezdců vyvolaly v jejich domovině zájem médií. Alonso je před posledním závodem sezóny upozorňuje, že on a McLaren se už bodově vzdálili Sainzovi a Toro Rosso a není důvod čekat dramatické vyvrcholení jejich letošního soupeření.

"Závodíme proti sobě, protože máme podobně rychlé vozy a zpravidla do závodu startujeme blízko sebe," vysvětlil Alonso. "Měli jsme pár pěkných soubojů, ale nyní je už v šampionátu daleko za mnou, takže spolu už nebojujeme. Byla to shoda okolností, že spolu několikrát bojovali dva španělští jezdci. Ale díky vývoji vozu během sezóny a nové specifikaci motoru Honda jsme se dostali do lepší pozice a v poháru konstruktérů na nás nyní ztrácejí hodně bodů a stejné je to v šampionátu jezdců."