Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Räikkönen: Titul si zasloužil ten, kdo jej získal

Räikkönen: Titul si zasloužil ten, kdo jej získal

Štěstí a smůla sehrají svou roli.

Má už Nico Rosberg titul v kapse? Kimi Räikkönen si to nemyslí. Sám získal titul poté, co šel do posledního závodu jako třetí muž šampionátu. Na Fernanda Alonsa ztrácel tři body a na Lewise Hamiltona 7, jenže za vítězství se tehdy dávalo pouze 10 bodů. K zisku titulu potřeboval trochu štěstí, nebo spíše smůly na straně soupeřů, ale nemá pocit, že by byl takový titul méně zasloužený.

"Samozřejmě ani já nevím, co se stane v neděli," řekl finský jezdec novinářům v Abú Zabí. "To samozřejmě uvidíme až v neděli a během víkendu. Když jsem byl v takové situaci já, že jsem už neměl co ztratit, také jsem do toho šel jako do každého jiného závodu. Měli jsme silný víkend (v Brazílii, v roce 2007) a silnou závěrečnou část sezony, což nám samozřejmě pomohlo. Nemyslím si, že by mělo smysl dělat něco jinak než obvykle. Každý víkend děláme maximum pro dosažení nejlepšího možného výsledku. Naší jedinou šancí bylo vyhrát a až pak se ohlédnout, kde skončili ostatní. Jako tým odvedli velmi dobrou práci a samozřejmě do toho promluvilo i štěstí a všechny věci zapadly na svá místa. Kdoví, co všechno se v neděli může stát. Ale titul si zaslouží ten, kdo jej získá."

Räikkönen je nejstarším jezdcem současného pole a bude jím i příští rok, zatímco Jenson Button a Felipe Massa končí.

"Už jsem jednou odešel, takže rozumím jejich pocitům. Je to jejich rozhodnutí a jsem si jistý, že si nyní užijí spoustu zábavy a přeji jim hodně štěstí, ať už se se svými životy rozhodnou udělat cokoliv. Jistě, F1 se bude měnit a každý z nás jednou odejde, tak to musí být. Oba měli dlouhé a úspěšné kariéry a jsem si jistý, že na ně čeká spousta skvělých věcí."

Připomeňme, že Räikkönen si "dobil baterky", když dva roky nezávodil v F1 a zkoušel štěstí ve WRC a okusil i NASCAR.