Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Lowe vysvětluje komunikaci s Hamiltonem

Lowe vysvětluje komunikaci s Hamiltonem

Nevyhnutelný konflikt jezdce s týmem.

Nico Rosberg je mistrem světa! Svůj titul získal druhým místem v Abú Zabí, neútočil na Lewise Hamiltona, ale finále sezóny nebylo nudné, jak se někteří fanoušci obávali. Hamilton dělal pravý opak toho, o čem novináře, fanoušky a hlavně Rosberga přesvědčoval od příjezdu do Spojených Arabských Emirátů. Neztratil se svému rivalovi v dálce. Trpělivě zůstával před ním a po poslední zastávce jezdil velmi pomalá kola, jen aby dal Maxu Verstappenovi a Sebastianu Vettelovi šanci předjet Rosberga a pomoci mu tak získat titul. Ani Mercedes nedělal to, co avizoval před startem závodu a snažil se Hamiltonovi přikázat zvýšit tempo.

"Nezajímá mě, jestli vyhraju nebo prohraju tento závod," slyšeli jsme z vysílačky Lewise Hamiltona. Když trojnásobný šampion nereagoval na žádosti inženýrů, ozval se mu ve sluchátkách i Paddy Lowe. Jak to technický ředitel Mercedesu vysvětlil po skončení závodu?

"Toto je to, co dělá F1 vzrušující. Nevyhnutelně musí docházet ke konfliktům mezi tím, co je dobré pro tým a co je dobré pro jezdce," obhajoval svůj tým Lowe. "Jsou to dva lidé v jednom týmu, ale vyhrát může jenom jeden z nich. Naším hlavním cílem bylo vyhrát závod a nelíbilo se nám, že se k nim blížil červený vůz a byl evidentně mnohem rychlejší."

Lowe ale, stejně jako Hamilton, nechtěl zacházet do detailů.

"Nechci se v tom pitvat, protože my vůz neřídíme. Když nesedíte ve voze, nemůžete vědět, jak rychle by mohl jet. Nakonec, Lewis a Nico byli na trati, aby závodili. Bylo úžasné sledovat Sebastiana, jak se dostává přes ostatní jezdce. Ferrari mu připravilo velmi dobrou strategii, kterou se dostal před oba jezdce Red Bullu. To nás překvapilo. Na boxové zídce jsme si kousali nehty. Byla to drama. Nestává se často, aby první čtyři vozy dorazily do cíle těsně za sebou."