Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mercedes potvrdil Loweho odchod

Mercedes potvrdil Loweho odchod

Do jiného týmu ho ale zatím nepustil.

Šéf Mercedesu potvrdil, že tým přichází o technického ředitele, Paddyho Lowa.

"Tři a půl roku byl Paddy důležitou součástí našeho úspěchu. Děkujeme mu za jeho přispění do této velké kapitoly Mercedesu v historii motorsportu," řekl Toto Wolff. "Úspěch v F1 není o jednotlivcích, ale o síle a technických schopnostech celé organizace. Máme dostatek talentovaných lidí, abychom v roce 2017 mohli navázat na naše úspěchy z předchozích let."

Paddy Lowe dodal: "U Mercedesu jsem strávil tři a půl roku a bylo to fantasticky úspěšné a pěkné období s týmem úžasných lidí. Teď už hledím vstříc nové výzvě a všem v Mercedesu přeji hodně štěstí."

Loweho smlouva ale nekončí okamžitě, má nucené volno (gardening leave) během kterého nesmí pracovat pro konkurenční tým. V zákulisí se říká, že by se chtěl co nejdříve dostat do Williamsu, zatímco u Mercedesu ho nahradí James Allison. Alespoň prozatím si Loweho práci rozdělí jeho bývalí podřízení - Aldo Costa (ředitel inženýrských záležitostí), Mark Elis (ředitel výkonnosti), Rob Thomas (provozní ředitel) a Geoff Willis (ředitel technologií).

Tohle je již druhé velké oslabení Mercedesu mezi sezónami 2016 a 2017. Tota Wolffa nejprve nepříjemně překvapil Nico Rosberg, když po zisku titulu oznámil konec kariéry. Lowe médiím v té době tvrdil, že prioritou je najít jiného skvělého jezdce a jeho smlouva bude určitě podepsána později.