Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Hamilton: Neudělal jsem nic neférové

Hamilton: Neudělal jsem nic neférové

Mercedes neměl reálný důvod k obavám.

Lewis Hamilton nevidí nic špatného na tom, že dnes úmyslně zdržoval týmového kolegu a dal konkurenci šanci předjet ho. Jednoduše bojoval o titul a svého jediného soupeře potřeboval dostat na čtvrté místo.

"Nemyslím si, že jsem udělal něco nebezpečného a nebylo to ani neférové," řekl Hamilton krátce po posledním závodě sezóny 2016. "Bojovali jsme o mistrovský titul, já jsem byl ve vedení, takže jsem určoval tempo. To není proti pravidlům."

Hamilton ignoroval žádosti týmu, který se prý obával, že závod nakonec vyhraje Sebastian Vettel. Jenže Hamilton si byl jistý, že Vettel se přes něj nedostane.

"Vůbec ne, jen nechápu, proč nás nenechali prostě závodit," odpověděl Hamilton na otázku, zda se na svůj tým zlobí. "Ani na chvíli jsem neměl pocit, že bych v tomto závodě mohl přijít o vítězství. Je škoda, že oni… Ale nemám k tomu co říct. Doufal jsem, že (Sebastian Vettel) se dostane dostatečně blízko, ale jeho pneumatiky to nevydržely a Nico jel dobře a neudělal žádnou chybu. Na konci se už nic nedělo. Z vašeho pohledu to mohlo vypadat jako intenzivní boj, ale pro mě to intenzivní nebylo.

Během sezóny jsem přišel o spoustu bodů a dnes jsem musel bojovat, ale nikdy bych se nepokusil o něco, co by mohlo poškodit tým nebo značku. Pohár konstruktérů jsme již měli jistý, takže dnes to už bylo jen o mně a Nicovi. Bohužel měli pocit, že mi tyto věci musí hovořit. Později si o tom promluvíme, jako vždy po závodě.
"

Hamilton Rosbergovi gratuloval z očí do očí a vícekrát i prostřednictvím médií. Z jeho slov je často cítit, že mu do značné míry blahopřeje k tomu, že měl více štěstí a méně selhání techniky.

"Udělal jsem, co bylo v mých silách. Nico měl velmi čistou sezónu, bez větších problémů. To je důvod, proč jsme tam, kde teď jsme. Odvedl fantastickou práci, gratuluji mu. Získat titul mistra světa je skvělý pocit," řekl Hamilton, který svůj první titul získal ve své druhé sezóně v F1.