Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Haryanto se musí vrátit příští rok

Haryanto se musí vrátit příští rok

Podaří se mu to?

Rio Haryanto řekl, že se na starty velkých cen potřebuje vrátit příští rok. První indonéský jezdec závodil za Manor v první polovině sezóny 2016, ale po ztrátě finanční podpory státního ropného a plynárenského podniku o své místo přišel. Z pozice testovacího jezdce pak přihlížel, jak se v jeho voze daří Estebanu Oconovi. Ocon je už ale pryč, bude závodit za Force India, Pascal Wehrlein možná půjde do Mercedesu a Manor má dvě volná místa a další je u Sauberu. Jedno z nich potřebuje získat, jinak se zřejmě bude muset přesunout do jiné série.

"Samozřejmě, že existuje šance na návrat," řekl 23letý závodník agentuře Reuters. "Pracujeme na tom, abychom sedačku získali zpět. Musí to být příští rok."

Haryantův manažer očekává, že jakmile se podaří obsadit jedno ze tří volných míst ve dvou nejslabších týmech, rychle do sebe zapadne i zbytek skládačky.

"Zůstávají tři místa. Jakmile se obsadí jedno, věci mohou nabrat rychlý spád. Momentálně pozorujeme, co dělají ostatní. Očekávám, že dostaneme šanci, ale v F1 se vše velmi rychle mění. Stále máme obrovskou podporu Indonésie, médií a fanoušků a pokračujeme se sponzory."

Haryantovo závodění zastavilo rozhodnutí indonéské vlády, která rozhodla, že miliony amerických dolarů se dají využít i lépe, než k zaplacení druhé poloviny sezóny v Manoru.

"Když přijde čas uvolnit finanční prostředky a v zemi máte problémy s bydlením, vzděláváním a zdravotnictvím, je to těžké rozhodování. Nyní máme více jiných sponzorů, nezávislých na vládě, takže se nám s nimi bude snadněji spolupracovat. Dobré je, že Rio je jediným jezdcem z Asie, takže až do VC Německa se nám dařilo pronikat i na další trhy. Čína, Thajsko, Malajsie, zájem vzrůstal."