Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Haryanto zklamaný nejistou budoucností

Haryanto zklamaný nejistou budoucností

Po jednom závodě je opět bez místa.

Rio Haryanto ještě v Maďarsku nevěděl, jestli bude za Manor závodit i v Německu, nebo se tým narychlo dohodne s jiným jezdcem. Nakonec se na Hockenheimringu zúčastnil celého závodního víkendu, ale problém nebyl vyřešen, pouze odložen. Indonésanovi došly sponzorské peníze a bez nich smlouvu na zbylou část sezony nejspíš nedostane, zvláště pokud se objeví jiný zájemce s bohatými sponzory. Namísto letní dovolené ho tedy čeká klepání na dveře potenciálních podporovatelů.

"Bude to rušná letní přestávka," přiznal Haryanto. "Potřebujeme nějakou podporu od sponzorů a můj management na tom usilovně pracuje. Během příštích týdnů nás čeká několik schůzek a snad i pár dobrých zpráv. Jsem trochu zklamaný, protože je těžké pracovat s neustálými obavami o budoucnost. Ale věřím mému managementu, který velmi tvrdě pracuje, aby mi zajistil místo až do konce sezony."

Šéf Manoru alespoň přislíbil, že Haryantovo místo nebude obsazeno dříve, než bude zcela jisté, že Indonésan nebude schopen včas dodat svůj příspěvek do týmového rozpočtu.

"Jak jsem již několikrát řekl, naším cílem je udržet si Ria v týmu během celé sezony," řekl Dave Ryan. "Všichni na tom pracujeme, všichni bychom to chtěli, ale musíme mít i náhradní plán pro případ, že by tento příběh už nemohl pokračovat. Samozřejmě je tady několik lidí čekajících na svou příležitost, ale doufáme, že je nebudeme potřebovat. Nestanovili jsme žádný pevný deadline."