Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Haryanto potrestán za kolizi v boxové uličce

Haryanto potrestán za kolizi v boxové uličce

Ještě nestál na startu velké ceny a už má trestné body.

Jak si nepředstavujete svůj debut v F1? Součástí takového snu určitě není penalizace za kolizi s jiným vozem… v boxové uličce. Přesně to se bohužel stalo Riu Haryantovi na začátku třetího tréninku.

Po deštivém pátku dnes ráno všichni jezdci spěchali na trať, aby toho během hodiny stihli co nejvíce. Rio Haryanto byl z garáže Manoru vypuštěn těsně poté, co sousední tým Haas vyslal na trať Romaina Grosjeana. 23letý jezdec si Francouzův vůz všiml příliš pozdě a polámal si o něj přední křídlo. A co hůř, Haas musel svůj vůz odtlačit zpátky do garáže a opravami podlahy a karoserie ztratil půl hodiny.

Závodní stevardi se mu rozhodli udělit trest ztráty tří míst na startu Velké ceny Austrálie a zároveň dostal dva trestné body. Haryanto se tak stal prvním jezdcem, který dostal trestné body dříve, než se postavil na start svého prvního závodu. O 3 místa klesnout nemůže, protože v kvalifikaci skončil předposlední.

Incidenty v boxech se stávají i mnohem zkušenějším jezdcům, takže nad Haryantem ještě nemusíme lámat hůl. Na druhou stranu, Indonésan podporovaný státními penězi si takto může velmi rychle vybudovat pověst "platiče". O to víc ho muselo potěšit, že v kvalifikaci porazil týmového kolegu, úřadujícího šampiona DTM, Pascala Wehrleina.