Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Haryanto přijal místo náhradníka

Haryanto přijal místo náhradníka

Do konce sezony bude třetím jezdcem Manoru.

Včera jsme se dozvěděli, že po letní přestávce už ve voze Manoru neuvidíme Ria Haryanta, protože byl nahrazen Estebanem Oconem. Jezdci se ale budou setkávat v jedné garáži, Haryanto bez delšího váhání přijal místo náhradníka, které by mu mělo zůstat až do konce letošní sezony.

"Manor Racing s potěšením oznamuje, že Rio Haryanto zůstane s týmem až do konce sezony, jelikož akceptoval nabídku na místo náhradního jezdce," píše se v tiskové zprávě. "Pokud se některý z jezdců nebude moci zúčastnit velké ceny, Rio bude připravený zastoupit ho. Kromě toho bude přítomný na setkáních s inženýry a zúčastní se PR aktivit, zatímco tým bude pokračovat v podpoře jeho závodních ambicí."

Haryanto se mezitím neváhal podělit se se svými fanoušky o informaci o důvodu nuceného opuštění závodní sedačky. Tím byly samozřejmě finance, jelikož Haryanto po Velké ceně Maďarska přišel o podporu indonéské vlády a sponzorů, od kterých Manor údajně požadoval ještě 7 milionů eur.

"Kvůli nedostatku financí už nejsem závodním jezdcem. Všem vám děkuji za podporu a těším se na další výzvu," oznámil Haryanto stručně prostřednictvím Facebooku.

Haryanto ve dvanácti závodech nezískal ani bod, jeho nejlepším výsledkem je 15. místo v cíli Velké ceny Monaka, kterou ale dokončilo pouze 15 jezdců.