Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Massovi s rozhodnutím pomohli fanoušci

Massovi s rozhodnutím pomohli fanoušci

Má smlouvu pouze na rok, chce pomáhat Strollovi.

Nico Rosberg rozvířil stojaté vody přestupového trhu rok předtím, než vyprší kontrakty Fernanda Alonsa, Sebastiana Vettela a opět i Kimiho Räikkönena, v čem pár týmů vidí šanci získat jezdce s titulem mistra světa a mnoho jezdců bez titulu šanci dostat se do velkého týmu. Výsledkem jsou tři jednoleté kontrakty. Mercedes vzal Valtteriho Bottase na zkušební rok, Pascal Wehrlein doufá, že ho po roce u Sauberu vymění a jednoletý kontrakt přiznal i Felipe Massa, který nečekaně zrušil ukončení kariéry jezdce F1.

"Momentálně je to kontrakt pouze na rok 2017 a ještě jsem vůbec nemyslel na to, co bude potom," řekl 35letý závodník o své smlouvě. Co ho přesvědčilo přijmout nabídku na návrat, když se už jednou rozloučil se všemi svými fanoušky?

"Nicův nečekaný odchod po skončení sezóny dal do pohybu řetěz událostí. Valtteri díky tomu dostal fantastickou příležitost a to vytvořilo příležitost pro mě. Když média začala mluvit o mém návratu, potěšila mě reakce spousty fanoušků, kteří mě chtěli vidět zpátky ve sportu. Rozhodně mi to pomohlo rozhodnout se. Všem fanouškům děkuji za podporu! Ale když se to tak vezme, dostal jsem nabídku, která se nedala odmítnout. Nabídku od Williamsu!"

Massovým novým týmovým kolegou bude Lance Stroll a Williams zřejmě od Massy očekává, že mu pomůže vykročit do F1 správnou nohou.

"Na spolupráci s Lancem se už velmi těším. Už se nějakou dobu známe. V nižších sériích dokázal, že si zaslouží být v F1. Je skvělé být u toho, když do F1 vstupuje talentovaný jezdec. Lance je sice velmi mladý, ale Williams už má mnoho zkušeností s přiváděním mladých jezdců do F1. Ví, že se musí rychle učit, ale motorsport je týmový sport a já mu velmi rád pomůžu, jak budu moct."