Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Newey spokojený s pokrokem Renaultu

Newey spokojený s pokrokem Renaultu

Red Bull bude opět silný.

Adrian Newey je spokojený s daty, které Red Bull dostává od svého dodavatele motorů. Zdá se, že Renault ve vývoji pohonné jednotky postupuje mílovými kroky. Výkon a spolehlivost přitom budou důležitější než v uplynulých třech letech, protože v nových vozech bude plynový pedál na podlaze podstatně častěji.

"Nová pravidla dávají větší důležitost výkonu, protože všechny vozy budou mít spoustu přilnavosti a proto se na plný plyn pojede větší část okruhu. Doba, po kterou bude vůz limitován přilnavostí, se zkrátí," vysvětlil technický poradce Red Bullu. "Renault je nyní, podle mě, velmi dobře nasměrován. Před dvěma lety se stalo, že přes zimu nebyl dosažen žádný pokrok, nebo jsme na tom byli dokonce hůře, než v prvním roce s hybridy. Minulý rok byl ale mnohem lepší. Zůstali za Mercedesem a Ferrari, ale rozdíl se už zmenšoval. Tuto zimu měli spoustu práce. Mám jejich data pro tento rok a opět je vidět pokrok. Jako vždycky, a totéž platí i pro nás, ještě musíme čekat, s čím přijdou soupeři."

Newey také prozradil, že i vývoj vozu RB13 jde podle plánu.

"Jsem rád, že mohu říci, že náš nos úspěšně prošel nárazovými testy. Ještě nikdy se nám to nepodařilo takhle brzy. Obyčejně děláme paniku na poslední chvíli. Designovací fáze již samozřejmě skončila a naplno se rozbíhá výroba."

Newey už pro Red Bull nepracuje na plný úvazek a tým se spoléhá na pracovní skupinu čtyř šéfů různých oddělení.

"Během posledních let jsem ustoupil do pozadí. V Red Bullu máme skvělý tým, čtyři lidé ve vedení, Rob Marshall, Pierre Wach, Dan Fallows a Paul Monaghan, jsou velmi schopní, což mi umožnilo stáhnout se a dělat spíše dohled, díky čemuž mám čas na jiné věci. Nejprve jsem trochu pomáhal týmu Bena Ainslieho v Poháru America a teď je to práce na silničním voze ve spolupráci s Aston Martinem."