Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Claire Williams nechtěla Massu volat zpátky do F1

Claire Williams nechtěla Massu volat zpátky do F1

Měla z toho špatný pocit, ale Brazilec byl nadšený.

Když loni Felipe Massa a tým Williams společně oznámili Brazilcův odchod, bylo to oznámení o odchodu skvělého jezdce ze skvělého týmu. Williams Massovi pro poslední domácí velkou cenu připravil vůz nesoucí jeho jméno namísto jména hlavního sponzora a ještě před posledním závodem sezóny mu ho daroval. O čem se nahlas nemluvilo, byla skutečnost, že Massa musí odejít proto, že Williams dal přednost Lanci Strollovi i Valtterimu Bottasovi. Sky Sports zajímalo, jak Claire Williams jezdci oznámila, že najednou má možnost hodit celou rozlučku za hlavu a vrátit se do týmu.

"Felipe je skvělý. Oznámil svůj odchod, vše proběhlo s plnou parádou a najednou bylo na mně, abych zavolala ex-jezdci a řekla: "Ahoj, nechtěl by ses náhodou vrátit?" Neměla jsem z toho dobrý pocit," přiznala zástupkyně šéfa Williamsu. "Ale ještě nikdy jsem v telefonu neslyšela někoho tak šťastného a nadšeného. Všem se nám ulevilo."

Williams nyní nepochybuje, že Massa bude na trati opět skvělý a že neztratil nic ze své motivace.

"Nikdy bychom do našeho vozu neposadili jezdce, kterému bychom nevěřili. Jak mohli všichni vidět loni, až do posledního závodu odváděl pro tento tým skvělou práci. Nepřišel o nic ze své motivace. Slyšela jsem ty řeči. “Nechte ho na pokoji, ať si užije jezdecký důchod.” Ale on se chtěl vrátit! Ani jsem si neuvědomila, že ve skutečnosti nechce odejít. Podle mě bude letos skvělý."
 

Protože pro Massu to bude už "bonusová" sezóna, už by neměl být pod tlakem a v takové situaci od něj můžeme čekat nejlepší výkony.

"Jde do další sezóny jenom proto, aby si ji užil. V takových případech se stává, že veškerý tlak opadne a jezdec může prostě jezdit, předvádět nejlepší výkony a nedělat si starosti s ničím jiným. I proto jsem už zvědavá na jeho výsledky a na to, jakou dvojici vytvoří s Lancem."