Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Massa si darovaný vůz nechá

Massa si darovaný vůz nechá

Sice z týmu neodešel, ale dar na rozloučenou nevrátí.

S Felipem Massou jsme se již rozloučili a on se rozloučil s námi a rozloučil se i s Williamsem a ten mu na rozloučenou daroval drahý vůz z loňské Velké ceny Brazílie, jenže nakonec nikam neodešel. Zůstává v F1 i ve Williamsu, ale dar vracet nemusí. Vůz nesoucí jeho jméno sice ještě neopustil továrnu v Grove, ale brazilský závodník se už na něj byl alespoň podívat. Výměna za letošní model se tedy zřejmě nechystá, nebo že by doufal, že dostane další?

"Je můj, už je můj. Viděl jsem ho před pár dny v továrně, má na boku mé jméno," řekl Massa. "Co se stalo v posledních dvou závodech, zejména v Brazílii, to bylo neuvěřitelné. Perfektní rozloučení. A pak se najednou všechno změnilo a srdce mi říkalo, abych ještě pokračoval, tak jsem poslechl jeho hlas. Byl jsem pěkně překvapený, když mi Claire (Williams) zavolala a zeptala se mě, jestli můžu svůj odchod zrušit, ale byl jsem připraven a motivace mi zůstala. Nekončil jsem se závoděním, hledal jsem místo v jiné sérii, ale pak se všechno změnilo. Ještě se necítím být starý a jsem připravený na návrat."

Massa tedy nakonec dostane příležitost vyzkoušet si jízdu v novém, rychlejším voze a zároveň pomoci Williamsu během nejnáročnějšího období, kdy bude zpětná vazba mimořádně důležitá.

"Nová pravidla všechno změnila, takže to bude zcela nový vůz. Budeme mít osm dnů (předsezónních testů) na seznámení. Jsem připravený nabídnout všechny své zkušenosti a ze všech sil pomáhat týmu."

Dobře si uvědomuje, že šanci dostal díky Rosbergovu odchodu a shodě okolností, jelikož Mercedes chtěl Bottase a Williams potřeboval k nováčkovi Lanci Strollovi jezdce, na kterého se bude moci spolehnout od prvního dne testů.

"Valtterimu upřímně přeji mnoho úspěchů, dostal skvělou šanci jít do Mercedesu. Ten tým vyhrál poslední tři šampionáty a nepochybuji, že i letos bude konkurenceschopný. Nicovo rozhodnutí skončit bylo velmi nečekané a jen díky tomu jsem zpátky v F1."