Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Brown: F1 bude přátelštější k fanouškům

Brown: F1 bude přátelštější k fanouškům

Vizionář Ecclestone je již minulostí.

Bernie Ecclestone již není nejvyšším šéfem F1 a Zak Brown, nový výkonných ředitel McLarenu pro obchodní záležitosti, vítá nové vedení sportu složené z Chase Careyho, Seana Bratchesa a Rosse Brawna.

"Nahradit Bernieho nebude jednotuché, ale vytvořil fantastický odrazový mostích, ze kterého se Chase Carey a jeho kolegové z liberty Media mohou odrazit a Formule 1 bude ještě větší a lepší," řekl Brown, o kterém se loni spekulovalo jako o kandidátovi na místo obchodního ředitele, které obsadil Bratches.

"My v McLarenu jim velmi rádi pomůžeme, už nyní máme se šéfy Liberty Media skvělé vztahy a těšíme se na úzkou spolupráci. Jak může být F1 větší a lepší? Podle mě jsou klíčová slova liberty (volnost) a media (média). Očekávám, že Formule 1 bude přátelštější k fanouškům a že věrné i nové potěší aktivním přístupem k digitálním a sociálním médiím, videohrám atd. Tato doba je o zapojení fanoušků do dění a je zřejmé, že Liberty Media to chápe."

Ecclestonemu tedy patří jedno velké děkuji, ale už je načase posunout se dál.

"Formule 1 by dnes nebyla tak globálně silným sportem, nebýt půlstoletí úsilí Bernieho Ecclestona. Opravdu nevím o jiném člověku, který by udělal něco podobného pro vybudování celosvětově populárního sportu. Dnešek je dnem, kdy bychom všichni měli vzdát hold pozoruhodnému vizionáři jménem Bernie Ecclestone a poděkovat mu."