Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Carey: F1 už potřebovala nové vedení

Carey: F1 už potřebovala nové vedení

Ecclestone si bude muset zvyknout.

Formule 1 v posledních pěti letech nerostla tak rychle, jak mohla a už potřebovala změnu ve vedení, řekl Chase Carey ve svém prvním rozhovoru poté, co spolu se Seanem Bratchesem a Rossem Brawnem nahradili Bernieho Ecclestona.

"Když jsme se (Liberty Media) na společnost podívali detailněji, nabyli jsme dojmu, že během posledních čtyř až pěti let nerostla, sport nerostl tak, aby využil svůj potenciál," řekl Carey v rozhovoru pro Sky Sports News.

"Kvůli tomu jsme museli vytvořit novou organizaci, která bude schopná postarat se o růst sportu tak, jak dnes věci potřebují růst. Chceme, aby byl sport takový, jaký může a měl by být kvůli fanouškům. Sean a Ross dostali mimořádně důležité úkoly. S Rossem jsme získali desetiletí zkušeností někoho, kdo v F1 dosáhl neskutečně mnoho. Z Rossova úhlu pohledu chceme tento sport udělat na trati vším, čím může být. Maximálně vzrušujícím, maximálně přitažlivým pro fanoušky.

Máme mnoho příležitostí. Dnes máme úžasný sport, jezdci jsou ikonické hvězdy, vozy, které mají sílu a technologie, nad kterými lidé žasnou, značku známou fanouškům po celém světě. Je to skvělý sport se skvělými nástroji. Ale musíme pokračovat ve zlepšování toho, co se děje na trati a nikdo tomuhle sportu nerozumí lépe než Ross. Takže Rossovým úkolem je dosáhnout na trati všechno, co tento sport může a měl by dosáhnout. Už se na to těším. Máme spoustu příležitostí a už se na ně těšíme."

Carey přitom nepochybuje, že Berniemu Ecclestonovi toto rozhodnutí Liberty Media změní život a bude si těžko zvykat. Bylo mu 27 let, když se neúspěšně pokusil kvalifikovat do velké ceny Monaka, tým Brabham kupoval 41letý a nyní je mu 86 a od Liberty dostal pouze čestnou, tedy poradní funkci.

"Jistěže, vždyť Bernie v čele tohoto byznysu strávil většinu ze svých dospělých let. Je mi jasné, že to pro něj nebude jednoduchá změna. Snad najde způsob, jakým bude ve svém novém postavení spokojený. Nechci, aby byl nešťastný. Navždy zůstane součástí rodiny F1, vždy bude vítán a chtěl bych to udělat tak, aby se nadále cítil být součástí sportu. Ale je to pro něj velká změna, o tom nepochybuji.

Aby bylo jasné, opravdu ho respektuji. Bernie si zaslouží velké uznání za to, že za desetiletí vybudoval něco, co bylo prodáno za 8 miliard dolarů. Díky tomu si všichni mohou představit, jaké hodnoty vytvořil. Výborně rozumí všemu, co se týče F1, možná lépe než kdokoliv jiný a jeho rady budou neocenitelné. Dosud mi velmi pomáhal a doufám, že v tom bude pokračovat."