Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

McLaren ukázal svůj oranžovo-černý vůz

McLaren ukázal svůj oranžovo-černý vůz

Začátek úspěšné éry?

McLaren dnes poprvé ukázal svůj vůz pro nadcházející sezónu. MCL32 je prvním vozem McLarenu od roku 1980, který ve jménu nemá "MP4". Po odchodu Rona Dennise se nové vedení týmu odhodlalo i ke změně lakování a na voze se opět objevila oranžová, tradiční barva tohoto týmu založeného v roce 1963 Novozélanďanem Brucem McLarenem.

McLaren se přidal na seznam týmů, jejichž vozy si vpředu pomáhají jazýčkem vystupujícím ze špičky nosu a vzadu "žraločí ploutví". Díky barevnému designu ale vůz z boku i s ploutví vypadá velmi dobře, i když práce designérů byla usnadněna absencí sponzorského loga na bočnicích monopostu, zatímco krytu motoru dominuje Honda a až při detailnějším pohledu si všimnete také logo Castrol, patřící novému dodavateli paliva a maziv.

Za McLaren bude opět jezdit dvojnásobný mistr světa, Španěl Fernando Alonso. Jeho týmovým kolegou ale už nebude Jenson Button, do druhého vozu usedne odchovanec McLarenu, Belgičan Stoffel Vandoorne. Po Dennisově nedobrovolném odchodu z křesla generálního ředitele McLaren Group je v souvislosti s řízením týmu nejčastěji zmiňovaný marketingový guru Zak Brown, který přijal místo výkonného ředitele McLaren Group. O sportovní stránku se nadále stará závodní ředitel Éric Boullier a technickým ředitelem zůstává Tim Goss.

obrázky v plné velikosti: 01, 02, 03, 04, 05, 06