Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Red Bull plánuje domácí vítězství

Red Bull plánuje domácí vítězství

Vývoj bude pokračovat rychlými kroky.

Red Bull RB13 byl v Austrálii evidentně pomalejší než konkurence od Ferrari a Mercedesu. Už jsme vás informovali, že částečně za to může staré MGU-K, protože Renault nenašel jednoduchý způsob, jak zajistit spolehlivost letošního modelu. Vůz Red Bullu je kvůli tomu o pár kilo těžší a také přišel o část víko. Helmut Marko, poradce Red Bullu pro motorsport, nám nyní prozrazuje více o plánech Renaultu.

"Renault naplánoval velký balík novinek až na Kanadu, ale už v Barceloně budeme mít verzi, která bude trochu lehčí a déle vydrží ve vyšším režimu. I díky tomu jsem optimistický a věřím, že do Austrálie už budeme nejrychlejší," řekl Marko.

Zatímco vylepšování pohonné jednotky probíhá ve vlnách, vůz se má zlepšovat krok za krokem.

"Základní koncept našeho vozu je dobrý a víme, které oblasti potřebují změnu. Během pár příštích závodů by měl být vidět rychlý vývoj a velké změny v šasi."

Rakouský okruh Red Bull Ring je pod tímto novým jménem v F1 od roku 2014, tedy od prvního roku dominance Mercedesu. Červený býk proto musel už třikrát přihlížet oslavám jezdce v stříbrné kombinéze. Loni poprvé dostal Max Verstappen barvy Red Bull Racingu alespoň na stupně vítězů.