Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kdo nahradí Alonsa ve Velké ceně Monaka?

Kdo nahradí Alonsa ve Velké ceně Monaka?

Mclaren zatím nepotvrdil Buttonovu nominaci.

Fernando Alonso pojede v termínu VC Monaka za oceánem v Indy a McLaren musí najít náhradníka. Zdánlivě jednoduchá volba se však zašmodrchává.

Tým má třetího pilota – a ne ledajakého, mistra světa z roku 2009 Jensona Buttona. Logicky by to tedy měl být on. Proč však nejvyšší boss McLarenu Zak Brown kličkuje a přehazuje odpovědnost na týmového šéfa Erika Boulliera?

On musí doporučit, který závodník se posadí do auta. Je to jeho práce,“ prohlásil. Experti se shodují, že zádrhel patrně spočívá v Buttonovi, jemuž se za volant zřejmě příliš nechce.

Jenže ve Wokingu nemají moc na výběr. Nechme stranou praštěnou spekulaci, že vyvolenou osobou by měl být Nico Rosberg (proč by to, proboha, dělal?). Členové juniorky McLarenu Nobuharu Macušita a Nyck de Vries zatím na F1 nemají a byl by zde i problém se superlicencí. Oliver Turvey je dobrý na simulátoru, ale to je všechno – jeho závodní nasazení nepřipadá v úvahu.

Vynořuje se ovšem jedno jméno s určitým potenciálem – Esteban Gutiérrez. „Nejraději bych byl, kdyby Fernando mohl být současně na dvou místech,“ přiznal Brown. „Bohužel taková technologie zatím nebyla vyvinuta. Ovšem šanci získat pohár v Indianapolisu si nemůžeme nechat ujít. Jsem si jistý, že budoucnost ukáže, že šlo o správné rozhodnutí.