Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Stroll a Sainz se vzájemně viní ze způsobení kolize

Stroll a Sainz se vzájemně viní ze způsobení kolize

Potrestán byl pouze jeden z nich.

Lance Stroll a Carlos Sainz se po závodě vzájemně obviňovali ze způsobení kolize, která je oba vyřadila ze závodu a povolala na trať safety car. Stroll o Sainzovi řekl, že po výjezdu z boxů svůj vůz vhodil do první zatáčky jako bombu.

"Totálně mi zdemoloval bočnici. Najel rovnou do mě," řekl kanadský nováček ve službách Williamsu. "Na začátku brzdné zóny jsem byl tak 50, 60 metrů před ním, ale vletěl do zatáčky jako bomba. Právě jsem viděl video. Neskutečné. Viděl jsem ho ve výjezdu z boxové uličky, ale byl kilometry daleko a najednou, když jsem byl uprostřed zatáčky, svůj vůz pustil dovnitř."

Jezdec Toro Rosso viděl celou situaci úplně jinak.

"Věděl jsem, že to po zastávce bude těsné," řekl Sainz. "Snažil jsem se projet vnitřní stopou, nezablokoval jsem kola a určitě mě neviděl, protože zatočil rovnou do mě a byla z toho kolize. Samozřejmě můžete zatáčet, ale když máte někoho uvnitř, měli byste nechat prostor alespoň na šířku vozu. Ale myslím, že mě prostě neviděl a nečekal, že tam budu."

Stevardi závodu dali za pravdu Strollovi, Sainzův pokus označili za "příliš optimistický". Sainz se nejvíce potrestal sám, protože nedokončil závod, ve kterém mohl získat body. Stevardi přidali menší trest v podobě ztráty tří míst na startovním roštu Velké ceny Ruska, ale i dva trestné body, kterých Sainz za uplynulých 12 měsíců nasbíral už 7. 12 trestných bodů by znamenalo vynechání jednoho závodu.