Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Už to nemohlo být lepší

Už to nemohlo být lepší

Samozřejmě z pohledu Maxe Verstappena.

Byl to první závod sezony, ale hodně se to ponášelo na většinu loňských závodů. Hlavně při pohledu dopředu, kde kroužil nikým neatakovaný Max Verstappen. Konkurenti z Ferrari a Mercedesu po skončení velké ceny mluvili o problémech s technikou, bez kterých mohly být mnohem rychlejší a Mezinárodní okruh v Bahrajnu je i hodně specifickou tratí, takže fanoušci ostatních jezdců a stájí ještě nemusí házet flintu do žita. Hrozba opakování loňské totální dominance však rozhodně je jedním z možných scénářů, vždyť třetí Carlos Sainz byl v cíli o 25 vteřin později než vítěz.

Neuvěřitelné, dnes jsme byli ještě lepší, než jsme očekávali,“ pochválil sebe a svůj tým jezdec Red Bullu. „Musím říct, že vůz byl fantastický na každé směsi. Byli jsme fakt rychlí. Extrémně jsem si to dnes užíval, žádné problémy. Ohromný start do nového roku. Ani to nemohlo být lepší.

Za slabinu svého vozu Verstappen považuje kvalifikaci, přičemž poukázal na fakt, že Charles Leclerc ve Q2 zajel rychlejší kolo než on ve Q3. V závodě však byl s RB20 dominantní, což potvrdil i Sergio Pérez svým druhým místem. Přestože se s vozem hodně pral, tak po ne nejlepší kvalifikaci vcelku hravě předjel jezdce ostatních týmů. Sainz sice zůstal nedaleko za ním, ale bez šance dostat se až do DRS vzdálenosti.

"Více jsme dnes dosáhnout nemohli," řekl Mexičan. „Měl jsem problémy s manažováním pneumatik. Z dnešního závodu se musíme poučit, ačkoli pro tým to bylo skvělé vykročení do nové sezony. Hodně mi to klouzalo a měl jsem i problém s brzděním motorem a jeho jízdními vlastnostmi, což byl samozřejmě o to větší problém, že je tady spousta pomalých zatáček.

Nová sezona, nové vítězné foto. Foto: Red Bull

Zdroj: motorsport, úvodní foto: Red Bull