Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

RTL možná nebude vysílat F1

RTL možná nebude vysílat F1

Dočkáme se přímých přenosů na Eurosportu?

Mnozí čeští fanoušci s oblibou sledují televizní přenosy velkých cen formule 1 na německé satelitní stanici RTL. Je však možné, že o tuto možnost od příštího roku přijdou.

Německému neplacenému kanálu totiž letos vyprší vysílací licence. A není vůbec jisté, zda bude obnovena. „Jako dlouhodobý partner F1 s více než dvacetiletou zkušeností bychom samozřejmě rádi v královské kategorii motorsportu zůstali,“ prohlásila obchodní ředitelka RTL Anke Schäferkordtová. „Pro každou investici však máme určitá kritéria, a pokud se nenaplní, na práva rezignujeme,“ dodala.

V jejích slovech se odráží nervozita, která na mediálním trhu obecně panuje v souvislosti s příchodem nového vlastníka F1. Všichni se shodují, že Ecclestone byl občas na zabití, ale přesto se už vědělo, co od něj očekávat. S Liberty Media se začíná od nuly. Obavy zvyšuje i skutečnost, že v čele této skupiny stojící John Malone je současně členem představenstva koncernu Discovery. Ten, jak známo, převzal v roce 2014 populární Eurosport. Od té doby jde tato stanice prudce nahoru, zajistila si mimo jiné i práva na olympijské hry v letech 2018 až 2024. Navíc díky jednomu „volnému“ a jednomu placenému programu skýtá model, který je současným šéfům F1 zjevně po chuti – nejatraktivnější závody by šly pochopitelně na Eurosportu 2. Pro „free“ televize včetně veřejnoprávních by zůstal prostor pouze v rozvojových regionech.