Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Jenson Button se zúčastní závodu Suzuka 1000 km

Jenson Button se zúčastní závodu Suzuka 1000 km

Opět to zkusí s Hondou.

Fernando Alonso se minulý víkend pokusil vyhrát závod Indianapolis 500 a zradil ho motor Honda, zatímco v Monaku za něj zaskakoval Jenson Button, který se kvůli penalizaci za výměnu částí pohonné jednotky Honda vozil na posledním místě. Alonso se teď vrací ke svým povinnostem jezdce F1 a Jenson Button oznámil, že dá šanci dalšímu motoru Honda. Tento bude umístěn ve voze Honda NSX-GT japonské kategorie Super GT, patřícímu týmu Mugen. Závod se pojede 27. srpna.

"Po prosincové jízdě v NSX Concept-GT během Honda Racing Thanks Day jsem se začal zajímat o závodění v Super GT," řekl mistr světa z roku 2009. "Mluvil jsem o tom s Hondou a souhlasila, že mi umožní závodit v Suzuka 1000 km. Jako jezdec F1 a člen týmu Mugen se budu snažit vyhrát. Velmi se těším, že budu opět závodit před mými japonskými fanoušky."

Během vytrvalostního závodu se Button bude střídat s dvěma kolegy, kterými budou Hideki Mutoh a Dajsuke Nakadžima. Příjmení Nakadžima je nám již dobře známo, Dajsukeho otec Satoru i bratr Kazuki závodili v F1. Britský jezdec se s nimi setká již příští týden, v Suzuce proběhne test pneumatik.

Závod Suzuka 1000 km je součástí šampionátu Super GT, v němž závodí také Heikki Kovalainen a již zmíněný Kazuki Nakadžima. V minulosti ho vyhráli i Roland Ratzenberger a Mark Webber.