Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton zajel sexy kolo

Hamilton zajel sexy kolo

Bottas se trápil s vyvážením vozu.

Šťastnou sobotu prožil na VC Kanady Lewis Hamilton. Nejenže si vybojoval postavení v čele startu, ale současně se v počtu získaných pole position vyrovnal svému idolu Ayrtonu Sennovi. Nádavkem ještě zajel nové nejrychlejší kolo okruhu.

Bylo to hodně těsné, Ferrari je zase velmi rychlé. Musel jsem pořádně zamakat. Ale bylo to skvělé kolo, sexy kolo! Nevěřil bych, že to může takhle vyjít. Poučili jsme se z chyb, kterých jsme se dopustili v Monaku,“ liboval si trojnásobný mistr světa.

Méně už nadšením sršel jeho týmový druh. „Vydal jsem ze sebe všechno, ale byl to pro mě složitý den. Měl jsem problémy s vyvážením vozu. Po třetím tréninku jsme udělali nějaké úpravy a v kvalifikaci jsem se už cítil mnohem lépe. Ale když v její třetí části došlo na lámání chleba, byl monopost znovu nestabilní. Nepovedlo se mně ani jedno dobré kolo,“ povzdechl si Valtteri Bottas, jemuž bude na roštu patřit třetí pozice.

V první polovině kvalifikace jsme se soustředili na to zjistit, ve kterém z ostrých kol lépe fungují pneumatiky. Došli jsme k názoru, že v prvním. Při posledním pokusu šlo Lewisovi o všechno. Že při tom ještě někde našel tři desetiny, je nesmírně imponující,“ prohlásil šéf stáje Toto Wolff.