Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hamilton určitě neodstartuje z pole position!

Hamilton určitě neodstartuje z pole position!

Jeho převodovka nevydržela náročný víkend v Baku.

Lewis Hamilton byl po pátečních trénincích neobyčejně spokojený s odvedenou prací, hlavně s tou, která se udělala ještě před prvním absolvovaným kolem. Mercedes se v Rakousku nemusel trápit s hledáním správného nastavení, vůz byl docela dobrý už v pátek ráno.

"Celkově to byl bezproblémový den," řekl trojnásobný mistr světa. "Poprvé začínáme z dobré startovací čáry. Obyčejně nezačínáme se zrovna fantastickým vozem a pak nás čeká hodně práce, ale tentokrát jsem spokojený."

Hamilton zajel nejlepší kola obou tréninků a těšila ho i rychlost v delších stintech. "Prakticky jsme již hotovi se vším důležitým. Delší stinty celkem ušly, na závod budeme dobře připraveni. A rychlost na jedno kolo byla dobrá od začátku. Poprvé jsme od začátku prvního tréninku jezdili s dobře vyváženým vozem a mohli jsme se soustředit pouze na detaily."

To už ale Hamilton věděl, že z pole position v neděli určitě neodstartuje, ačkoli v kvalifikaci bude bojovat o nejrychlejší kolo. Jak prozradil Jo Bauer z FIA, Mercedes už po Velké ceně Ázerbájdžánu zjistil, že Hamiltonova převodovka by pravděpodobně další závod nezvládla a FIA ve čtvrtek informoval o výměně. Podle pravidel má převodovka vydržet minimálně šest víkendů velkých cen v řadě, což ta v Britově voze nedokázala. Trestem je ztráta pěti míst na startu velké ceny, takže i kdyby dnes Hamilton v kvalifikaci zajel nejrychlejší kolo, odstartuje až ze šestého místa.