Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull Verstappena nepustí ani v roce 2019

Red Bull Verstappena nepustí ani v roce 2019

Na přestupovém trhu mrtvo.

Studená sprcha pro Carlose Sainze - mladý španělský závodník pravděpodobně bude muset zůstat v týmu Toro Rosso, protože Red Bull opět využil opakující se opci, se kterou závodník souhlasil, když byl ještě v juniorském programu Red Bullu. Je tu sice možnost, že by Sainze povýšili do týmu Red Bull Racing, jenže Christian Horner od začátku sezony opakuje, že oba jeho současní jezdci mají smlouvy i na rok 2018. A nebyla to jediná věc, kterou Horner v Rakousku prozradil.

"To je totální nesmysl," řekl Horner, když se ho ESPN zeptalo na možnost Verstappenova přestupu do Ferrari. "Má kontrakt na rok 2019. Pak, po roce 2019, bude na přestupovém trhu."

Spekulace o možných výměnách sedaček zchladil ještě víc, když přišla řeč na posledního z jezdců výrobce energetických nápojů, který ještě nemá platnou smlouvu. Je docela pravděpodobné, že brzy bude využita i opce na Daniila Kvjata. To by bylo velmi špatné pro Pierra Gaslyho, úřadujícího šampiona GP2, kterého Red Bull na tento rok poslal sbírat zkušenosti do japonské série Super Formule. "Zatím má docela dobrou sezonu, takže je pravděpodobné, že v relativně krátké době využijeme i jeho opci."

A přestupovému kolotoči by se mohl vyhnout i další z trojice největších týmů, Mercedes. Toto Wolff naznačil, že chce mít co nejvolnější ruce před sezonou 2019, což by mohlo znamenat další jednoletý kontrakt pro Valtteriho Bottase. Ten by mohl být i zárukou kontinuity, pokud by po sezoně 2018 odešel Lewis Hamilton, kterému vyprší smlouva. Navíc tato dvojice spolu velmi dobře vychází, a to je sezona už téměř v polovině.

"Trh bude v roce 2019 velmi zajímavý, takže musíme plánovat předem," cituje Bild šéfa Mercedesu.

Je velmi pravděpodobné, že Sebastian Vettel zůstane ve Ferrari, takže mladí i zkušení jezdci ze středu pole musejí doufat, že z Maranella odejde Kimi Räikkönen. Sergio Marchionne již informoval, že Fernando Alonso není jejich soupeřem, jelikož ho určitě nevezmou zpátky.