Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen má úžasnou smlouvu

Verstappen má úžasnou smlouvu

Přesto zváží možnost odchodu z týmu.

Max Verstappen po zisku titulu podepsal s Red Bullem prodloužení jezdeckého kontraktu až do konce roku 2028. A smlouva mu údajně nedává jen jistotu, že si dlouho nebude muset hledat jiného zaměstnavatele, ale rychle z něj udělá i velkého boháče. Tým Red Bull přitom na svých jezdcích v minulosti rád šetřil, a také se tím chlubil, ale peníze investované do Verstappena se mu jistě vracejí ve formě štědrých sponzorských příspěvků, jelikož je aktuálně nejspíš nejoblíbenějším ze všech jezdců.

Nevím, jestli má teď vyšší plat než Hamilton, protože prostě nevím, kolik vydělává Hamilton,“ řekl Helmut Marko v rozhovoru pro nizozemskou Formuli 1. „Mně ale přijde zcela normální, pokud Max jako úřadující šampion vydělává nejvíce ze všech. Evidentně jsme udělali dobře, když jsme ho přivedli do F1 a všichni kritici (kteří tvrdili, že v sedmnácti je to příliš brzy a talentovaného mladíka to jen pokazí) už dávno ztichli.

Marko také potvrdil, že ve Verstappenově smlouvě je klauzule o konkurenceschopnosti. To se předpokládalo, protože žádný jezdec nechce být na sedm let přivázán k týmu bez vozu schopného vítězit.

Ano. Je samozřejmé, že pokud bychom se probudili do sezony jako 2014, kdyby měl Mercedes motor ze zcela jiného světa, tak by se samozřejmě aktivovala klauzule v jeho smlouvě,“ prozradil Marko v rozhovoru pro Formel1.

Začíná evropská část sezony a novináři se začínají jezdců vyptávat, zda už uvažovali o možnosti změnit příští rok týmovou příslušnost. Otázku dostal také Max Verstappen, a odpověděl pozitivně. Jistě bude zvažovat přestup do jiného týmu, ale až v roce 2028.

V tomto týmu je mi dobře. Nemám jeden důvod odejít jinam,“ řekl Verstappen pro Motorsport-Magazin. „Vycházíme spolu a máme konkurenceschopný vůz. Když mi skončí smlouva, bude mi 31, takže nebudu starý a budu moci uvažovat, jestli tady chci pokračovat nebo už ne.

Únikovou doložku ve smlouvě sice má, ale nemá důvod se jí zabývat. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport-Magazin, Formule 1, Formel1, úvodní foto: Red Bull