Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull se bál, že Verstappen odejde do Mercedesu

Red Bull se bál, že Verstappen odejde do Mercedesu

Bez něj mohl přijít také o Hondu

Nová smlouva Red Bullu s Maxem Verstappenem s platností až do vzdáleného roku 2023 nás zasáhla jako blesk z čistého nebe. Aktuálně asi druhý nejoblíbenější jezdec, po Lewisi Hamiltonovi, zůstává v týmu, který byl v posledních letech až třetím nejlepším. Co víc jsme se o tom, v období skoupém na informace, dozvěděli?

Kontrakt prý byl vyjednaný bleskovým tempem, na poměry F1.

"Max, Jos a já jsme se velmi rychle shodli v názoru, že takto to bude nejlepší," řekl Raymond Vermeulen, jenž spolu se závodníkovým otcem pečuje o Verstappenovu kariéru. "První nezávaznou konverzaci jsme vedli při večeří s Helmutem (Markem) v Brazílii (v půlce listopadu). Potom přirozeně následovalo pár interních diskusí každého s každým o krátkodobých, střednědobých a dlouhodobých vyhlídkách."

Verstappenův kontrakt má být úzce propojen se smlouvami mezi Red Bullem a motorovým partnerem Honda. Údajně má i klauzuli, která dá Nizozemcovi svobodu už v roce 2021, pokud by Honda odešla.

"Věříme v úspěšnou společnou budoucnost s Hondou. S Red Bullem a Hondou máme nedokončenou práci. Red Bull nám pomohl do F1, obchodní stránka je fantastická, ale nejdůležitější je vítězit. A Max se v tomto týmu cítí jako ryba ve vodě," uvedl Vermeulen.

Marko řekl, že vazba Verstappena s Hondou funguje i opačným směrem. Honda chce mít Verstappena pod svými křídly a ve svých reklamách.

"Honda tuto zprávu přijala pozitivně. Max je pro Japonce mimořádně důležitý. Milují jeho agresivní styl závodění i otevřenost. Brzy s nimi budu mluvit o vzdálenější budoucnosti, čekám pouze na pokyn nasednout na letadlo do Japonska," prohlásil šéf motorsportu Red Bullu.

Verstappen si nejspíš platově polepší. Red Bull se bál, že mu ho ukradne Mercedes.

"Nemůžeme vědět, jak to bude s Ferrari a Hamiltonem. Jasné je pouze to, že pokud by Hamilton šel do Ferrari, Mercedes by sháněl nejlepší možnou náhradu. Max by tedy byl jejich primárním cílem. Nyní je naše budoucnost mnohem jasnější," oddechl si Marko.

Pokud někdo z F1 přesvědčí ke koupi Hondy, tak určitě Verstappen.